Valg af campingvogn

Gode råd til at vælge den rigtige campingvogn

Ferie på hjul kan bare noget helt særligt, og derfor er campingvogne også et yderst populært valg hos både singler, par og småbørnsfamilier. Men køb af campingvogn er en stor beslutning, og det kan være svært at vide, hvilken campingvogn man skal vælge. Derfor er der også nogle ting, du med fordel kan overveje, så du nemmere kan finde frem til, hvilken campingvogn der er den rigtige for dig, hvis du vil forsøge dig med campinglivet. Sætter du lidt ekstra tid af til at overveje dine behov, inden du køber din nye campingvogn, så har du de bedste forudsætninger for at anskaffe dig en model, som du kan få mest mulig glæde af fremover.

I denne guide har vi samlet en række gode råd i forbindelse med køb af campingvogn, så du får valgt rigtigt i første omgang. Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om, hvilken campingvogn der er den rigtige for dig, står vi altid klar med kompetent rådgivning.

Hvilken campingvogn skal jeg vælge? 

Når du skal finde ud af, hvilken campingvogn du skal vælge, så kan du med fordel tage de nedenstående punkter med i dine overvejelser. 

 • Hvilke behov skal campingvognen opfylde? 
  Det kan være meget forskelligt, hvilke behov den enkelte familie har, og hvad en campingvogn dermed skal kunne opfylde. Familiens størrelse sætter selvsagt nogle bestemte krav i forhold til valg af campingvogn, ligesom der er et væld af forskellige typer af ekstraudstyr at vælge imellem. Herunder følger også, om du ønsker at campere hen over vinteren i din campingvogn, eller om den udelukkende skal bruges i årets varme måneder.
   
 • Hvad må campingvognen koste?  
  Budgettet er en helt afgørende faktor for, hvilke muligheder du har, når det kommer til købet af din nye campingvogn, og det er derfor en god ide at få klarlagt dine ønsker til prisen helt fra start. Det kan også være med til at afgøre, om det er en ny eller brugt campingvogn, du skal vælge. En ny campingvogn er selvsagt dyrere end en brugt model, men til gengæld følger der ofte forskellige typer af ekstraudstyr med i købet af en brugt model, som du vil blive nødt til at tilkøbe separat, når der er tale om en fabriksny campingvogn.
   
 • Hvor stor skal campingvognen være? 
  Campingvogne fås i et væld af forskellige størrelser og med forskellige antal af sovepladser. Det er derfor vigtigt at tænke nærmere over, hvilke ønsker og krav du har til din nye campingvogns størrelse. Hvis der er for lidt gulvplads, så kan det hurtigt skabe gnidninger i familien. Derudover er det også afgørende for dit valg af campingvognens størrelse, om du ønsker at køre meget rundt med den, eller om du planlægger, at den skal ligge fast på en campingplads.
   
 • Hvordan skal indretningen i vognen være? 
  Campingvogne kan være indrettet på mange forskellige måder, og indretningen er noget af det, du virkelig bør tænke over, før du træffer dit valg af campingvogn. Det er nemlig indretningen, der sætter rammerne for jeres campingferier.

  Vil du gerne kunne tilberede lækre måltider på ferien, så skal du gå efter en vogn med god køkkenplads, skabsplads samt køle- og fryseplads. Også badeværelset kan være indrettet på mange forskellige måder, og du kan i den forbindelse tænke over, om du får brug for et brusebad, eller om du vil gøre brug af campingpladsens faciliteter. Har du små børn, kan det være en god ide med en børneafdeling, hvor børnene kan gå til ro tidligere end de voksne. I den forbindelse kan du gå efter at vælge en campingvogn med køjesenge, som ikke optager unødig gulvplads.
   
 • Skal campingvognen bruges til rejser eller stå fast på en campingplads? 
  Hvis du vil kunne rejse over kortere eller længere afstande med din campingvogn, så sætter det nogle andre krav til den, end hvis den blot skal stå fast på en campingplads. Planlægger du at skulle køre langt i din nye campingvogn og måske endda at køre i bakket terræn, så vil en stor og tung model ikke komme dig meget til gavn, da den er mere besværlig at komme rundt med. Da bør du i stedet vælge en mindre campingvogn. Planlægger du at rejse i Sydeuropa i din campingvogn, så vil det være en god ide at vælge en campingvogn med klimaanlæg i. Skal den derimod stå fast på en campingplads, så kan den bedste campingvogn for dig meget vel være en stor og rummelig model med god plads til hele familien.
   
 • Vil du campere hele året eller kun dele af året? 
  Hvis du har planer om også at campere i årets kolde måneder, så vil du få brug for en model, der kan blive varmet godt op, og som er godt isoleret. Der er ikke meget ved en ferie i campingvogn, hvor hele familien har svært ved at holde varmen. Skal du derimod kun campere om sommeren, så er der ikke lige så høje krav til opvarmningsmulighederne i din nye campingvogn.

  En campingvogn med gasvarmeovn vil være rigeligt fin til brug om sommeren, men ønsker du også at campere i foråret og efteråret, så vil et varmeblæseranlæg være nødvendigt for at opnå en behagelig temperatur i vognen. Hvis du ønsker at campere hele året rundt, så vil et regulært centralvarmeanlæg være nødvendigt.

 • Vil du købe en ny eller brugt campingvogn? 

  Der er fordele ved både nye og brugte campingvogne. Ved at vælge en ny campingvogn vil du højst sandsynligt ikke skulle bruge penge på reparationer de første par år. Til gengæld vil en brugt model være billigere i anskaffelse.

  Hvis du ønsker at købe en brugt campingvogn, så kan du med fordel gå efter et udbredt mærke, da det vil gøre det nemmere at skaffe reservedele til de reparationer, der kan opstå behov for. Det er også vigtigt at have øje for, at værdien på en brugt campingvogn ikke falder så hurtigt som på en fabriksny model. Det kan derfor være en fordel at vælge en brugt campingvogn, hvis du ikke er helt sikker på, om campinglivet er noget for dig, eller hvis familiens behov snart ændrer sig, så der er brug for at udskifte den nuværende campingvogn med en anden model. Ekstraudstyr som fortelt, markise og aircondition skal købes særskilt, når du køber ny campingvogn, mens det ofte følger med i prisen, når du køber brugt.

  Hos Tarup Campingcenter har vi både nye og brugte campingvogne til salg, så der er rig mulighed for at finde en model, der passer til dine præferencer. Du skal ikke tøve med at kontakte os, hvis du har brug for vejledning til at vælge lige den campingvogn, der matcher dine behov. 

 • Køb af campingvogn hos forhandler eller privatperson? 
  Hvis du beslutter dig for, at en brugt campingvogn er det rette valg for dig, så kan du vælge at købe den hos en forhandler eller gennem en privatperson. Uanset om du køber brugte eller nye modeller, så gælder din reklamationsret, når du køber gennem en forhandler. Hvis du vælger at købe en brugt campingvogn gennem en privatperson, så har du ikke nogen reklamationsret, da vilkårene her er, at den købes som beset. Hvis du vælger at købe gennem en privatperson, så kan du dog vælge at få foretaget en professionel brugtvognstest af vognen, før du køber, så du er bedst muligt sikret mod ubehagelige overraskelser.
   
 • Hvor tung må campingvognen være? 
  Når det kommer til, hvor stor en campingvogn du må køre med, så bliver det afgjort af, hvor stor en bil du har, og hvor meget den er i stand til at trække. Det er derfor vigtigt at tjekke op på det, inden du går på jagt efter din nye campingvogn.

  Er du i tvivl om, hvor stor en campingvogn du må køre med? Det bliver afgjort af, hvilken type kørekort du har, og hvor meget din bil må trække.
  På din bils registreringsattest er det angivet, hvor meget din bil må trække. Derudover kan særligt tunge campingvogne kræve, at du har et trailerkørekort, for at du må køre med dem. En stor del af de fabriksnye campingvogne bliver dog lettere og lettere, fordi de skal tilpasses personbilerne, hvoraf mange af disse ligeledes bliver mindre og mindre.

 • Valg af konstruktion  
  Som udgangspunkt findes der tre forskellige typer af udvendig beklædning til campingvognen. Hammerslåede plader, glatte aluplader og glasfiberplader. De hammerslåede plader er kendetegnet ved en høj grad af modstandsdygtighed over for ridser. Skulle pladen alligevel få en skade, udskifter man alupladen eller udbedrer skaden med en HBC reparation. De glatte aluplader er til gengæld mere sarte over for ridser, men de kan også repareres nemmere. Beklædning med glasfiberplader bliver mere og mere populært. En stor fordel ved at vælge en konstruktion af glasfiber er, at de er modstandsdygtige over for buler og haglskader. Skulle uheldet alligevel være ude, vil skaden være forholdsvis nem at udbedre. Ved valg af beklædning på campingvognen kan du med fordel tage højde for, hvor du planlægger at holde din ferie henne, og hvilke vejrforhold den dermed skal kunne holde til.  
 • Sådan sikrer du din nye campingvogn 
  Et andet godt råd i forbindelse med køb af ny campingvogn er at have fokus på at sikre den bedst muligt. Det er selvfølgelig vigtigt, at døre og vinduer kan låses og sikres, så dine ejendele inde i vognen er beskyttet mod ubudne gæster. Derudover kan du også sikre din nyindkøbte campingvogn med trailer- og hængelås, så det ikke er muligt at fjerne den fra bilen. Du kan også sikre din campingvogn med en hjullås. Den skal monteres direkte på campingvognens hjul og vil forhindre hjulet i at dreje rundt.

Valg af udstyr til din campingvogn 

Når der er styr på campingvognen, så er det tid til at finde det nødvendige udstyr til den. Er du førstegangskøber af en campingvogn, så kan der meget vel være brug for tilkøb af forskellige typer af udstyr, og er der tale om en brugt campingvogn, så kan der måske være brug for at udskifte noget af det eksisterende udstyr, hvis det er meget slidt.  

Det kan være, du får brug for campingspejle, der kan være en hjælp til orientering på vejene. Vil du gerne have cyklerne med på ferien, så er en cykelholder også god at have, mens trapper og trinbræt kan give nem adgang, når du skal ind og ud af campingvognen. Hos Tarup Campingcenter hjælper vi dig gerne med valg af udstyr til din nye campingvogn.

Vi er indehaverne af Campingpriser.dk, som leverer campingudstyr til gode priser. På webshoppen finder du mere en 6000 produkter, så du hurtigt kan blive klar til campingsæsonen.

 

Få rådgivning ved køb af ny campingvogn hos Tarup 

Hos Tarup Campingcenter har vi mange års erfaring med salg af både fabriksnye og brugte campingvogne. Denne ekspertise kan komme dig som køber til gode, hvis du er i tvivl om det mindste i forbindelse med valg af din nye campingvogn. Vi står klar med gode råd og vejledning, så vi i fællesskab med dig kan sikre, at du får købt den helt rette campingvogn for dig. Du er altid velkommen til at ringe til os på 66 16 18 18 eller skrive til os på mail@tarup.dk 

Vi har et stort udvalg af campingvogne, så du har rig mulighed for at finde en, der matcher dine behov. Se vores udvalg af campingvogne her. Du er også velkommen til at tage de forskellige modeller i nærmere øjesyn ved at besøge os på Agerhatten 31, 5220 Odense SØ. Vi ser frem til at byde dig velkommen.  

TARUP CAMPINGCENTER A/S benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og indsamle statistik omkring brugeradfærd. Når du fortsætter din færd på hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.