DCU gastest

DCU Gastest

Hvorfor er det vigtigt med gastest? 
Sikkerhedsstyrelsen og DCU (Dansk Camping Union) anbefaler, at man får lavet en gastest på sin campingvogn eller autocamper, gerne på et DCU testcenter, mindst hver andet år.

Dette gælder uanset om du er ejer af en nyere eller gammel campingvogn eller autocamper og uanset om det er en  KABE, Adria, Dethleffs, Bürstner eller andet fabrikat, anbefalingen er den samme.

DCU Testcenter

En DCU gastest betyder, at du som kunde, er sikret på, at du får leveret et kvalitetsarbejde, at alle regler og normer bliver overholdt. Du får udleveret en komplet DCU-rapport over gastesten.

Som DCU Testcenter, får vi besøg af Teknologisk Institut en gang om året, som gennemgår værkstedet og tester vores udstyr, således at det er nøjagtigt, og lever op til gældende krav og reglerne.

Bestil i god tid

Husk at være ude i god tid med bestilling af din DCU gastest. Dette kan du gøre enten via mail: verksted@tarup.dk eller ringe til vor værkfører på tlf. nr. 6616 1818 – tryk 1 for værksted.

Hvem kan foretage gastesten?

Gastesten skal ifølge reglerne, fortages af en virksomhed, der er godkendt virksomhed.

For at kunne blive godkendt virksomhed og kan udføre gastest, på en campingvogn eller autocamper, kræver det at ledelse og servicemontører har gennemgået en relevant og godkendt uddannelse.

Uddannelsen indeholder blandt andet:

  • Myndighedskrav og lovbestemmelse
  • F-gassammensætning og egenskaber
  • F-gasbrændere og F-gasforbrænding
  • Apparater og armaturer
  • Ventilation og aftræk
  • Kendskab til bearbejdning og samling af rør
  • Målinger og måleudstyr
  • Fejlfinding i campingvogn og autocamper
  • Afsluttende censor-bedømte prøver i teori, praktik og fejlfinding.

Vi er stolt af, at vi hos TARUP Campingcenter lever op til alle disse krav, og har gjort det siden 1990.

Det er dit ansvar

Husk, at du som ejer af en campingvogn, skal sørge for at gasudstyret i vognen er sikkerhedsmæssigt i orden, og at udstyret er vedligeholdt, så vognen er driftsikker.

Sikkerhedsstyrelsen har på deres hjemmeside, en komplet liste over alle godkendt virksomheder, som kan håndtere de forskellige campingvogne eller autocamper med gas, og som alle er f-gas installatør. Du kan følge linket her ------->godkendt virksomhed

Selv gastesten

En gastest omfatter en funktionskontrol samt et vedligeholdelsestjek, af gasudstyret samt en tæthedsmåling og kuliltemåling af alle produkter, der bruger gas i din campingvogn. Vores mekaniker sørger for at udfylde servicerapporten under gastesten, så du kan se, hvad der er blevet lavet og testet. F.eks. hvis der er blevet fortaget en rensning på dit køleskab eller varmeovn, gasslangen er blevet skiftet (Anbefaling er at, en gasslange skal udskiftes når den er 3 år), eller regulatoren har haft et for højt elle for lavt lukke- eller afgangstryk, og er blevet udskiftet under gastesten.  

Efter 2016 kan du oplever, at dit DCU Testcenter anbefaler, at vognen få monteret en ny type regulator med testpoint og en ny type gasslange på gasanlægget, dette er efter nye krav fra Sikkerhedsstyrelsen.

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen.

Se vores priser på DCU eftersyn her ---->DCU gastest

TARUP CAMPINGCENTER A/S benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og indsamle statistik omkring brugeradfærd. Når du fortsætter din færd på hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.