DCU gastest

Hos Tarup Campingcenter udfører vi gastest på campingvogne og autocampere for at sikre, at dit gasudstyr fungerer sikkert og korrekt.

 

Hvorfor er en gastest vigtig? 

En gastest er et vigtigt skridt for at sikre din campingvogns eller autocampers sikkerhed. Sikkerhedsstyrelsen og DCU (Dansk Camping Union) anbefaler, at man får lavet en gastest på sin campingvogn eller autocamper, gerne på et DCU testcenter, mindst hver andet år.


Dette gælder uanset om du er ejer af en nyere eller gammel campingvogn eller autocamper og uanset om det er en KABE, Adria, Dethleffs, Bürstner eller andet fabrikat. Anbefalingen er den samme.


Det er for at sikre, at din campingvogn er sikker og opfylder de nyeste standarder for gassikkerhed. Hvis du ikke er sikker på, hvornår din campingvogns gasprøve sidst blev testet, kan du tjekke datoen på det mærkat, der skal sidde på din campingvogns gasregulator. Hvis der ikke er noget mærkat, eller hvis datoen på mærkatet er udløbet, skal du bestille en gastest hurtigst muligt.

 

DCU Testcenter

For at få foretaget en gastest af din campingvogn eller autocamper skal du blot bringe den ind i vores DCU-testcenter, så vores dygtige teknikere kan give din vogn den grundige inspektion, den har brug for. En DCU gastest betyder, at du som kunde, er sikret på, at du får leveret et kvalitetsarbejde, og at alle regler og normer bliver overholdt. Du får udleveret en komplet DCU-rapport over gastesten.

Som DCU Testcenter, får vi besøg af Teknologisk Institut en gang om året, som gennemgår værkstedet og tester vores udstyr, således at det er nøjagtigt, og lever op til gældende krav og reglerne.

 

Selve gastesten

En gastest af en campingvogn omfatter en funktionskontrol og en vedligeholdelseskontrol af gasudstyret. Gastesten omfatter også en tæthedsmåling og en kuliltemåling af campingvognens gasudstyr.

Funktionskontrollen foretages for at sikre, at alle dele af gassystemet fungerer korrekt. Dette omfatter kontrol af eventuelle utætheder i systemet. Hvis der findes utætheder, repareres de, inden vedligeholdelsestjekket udføres.

Ved vedligeholdelseskontrollen kontrolleres det, at alle dele af gassystemet er rene og i god stand.

En gastest omfatter udarbejdelse af en komplet servicerapport med en detaljeret beskrivelse af alt, hvad der blev kontrolleret og testet under kontrollen af gasudstyret i campingvognen. Vores mekaniker sørger for at udfylde servicerapporten under gastesten, så du kan se, hvad der er blevet lavet og testet under selve gastesten af campingvognen. Det giver dig mulighed for F.eks. at se, hvis der er blevet fortaget en rensning på dit køleskab eller varmeovn, gasslangen er blevet skiftet (Anbefaling er at, en gasslange skal udskiftes når den er 3 år), eller regulatoren har haft et for højt elle for lavt lukke- eller afgangstryk, og er blevet udskiftet under gastesten.

Du kan bruge disse oplysninger til at bekræfte, at alle dele af gassystemet fungerede korrekt og er i god stand. Dette kan give ro i sindet og hjælpe med at holde campingvognen sikker at bruge til enhver tid.

Efter 2016 kan du oplever, at dit DCU Testcenter anbefaler, at vognen få monteret en ny type regulator med testpoint og en ny type gasslange på gasanlægget, dette er efter nye krav fra Sikkerhedsstyrelsen.

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen.

 

Hvad er prisen for en gastest af campingvogn?

 

Læs mere om priser på servicetjek af campingvogne her

 

En gastest skal udføres af en godkendt virksomhed

Ifølge reglerne skal en gastest foretages af en godkendt virksomhed. For at kunne blive godkendt virksomhed og kan udføre gastest, på en campingvogn eller autocamper, kræver det at ledelse og servicemontører har gennemgået en relevant og godkendt uddannelse.

Uddannelsen indeholder blandt andet:

  • Myndighedskrav og lovbestemmelse
  • F-gassammensætning og egenskaber
  • F-gasbrændere og F-gasforbrænding
  • Apparater og armaturer
  • Ventilation og aftræk
  • Kendskab til bearbejdning og samling af rør
  • Målinger og måleudstyr
  • Fejlfinding i campingvogn og autocamper
  • Afsluttende censor-bedømte prøver i teori, praktik og fejlfinding.

Hos Tarup Campingcenter er vores teknikere alle fuldt kvalificerede og er uddannet efter de højeste standarder, og vi bruger godkendt testudstyr til at udføre gastesten. Vi er stolte af at leve op til alle disse krav, og har gjort det siden 1990.

Som ejer af en campingvogn er det dit ansvar at sikre, at gasudstyret i din campingvogn er i god stand. Det betyder, at du regelmæssigt skal få foretaget en gastest og sørge for, at eventuelle reparationer eller vedligeholdelse udføres hurtigt.

Ved at passe på gasudstyret og få det kontrolleret regelmæssigt kan du være med til at forebygge ulykker og holde dig selv og din familie i sikkerhed.

 

Book tid til en gastest af campingvogn

Husk at være ude i god tid med bestilling af din DCU gastest. En kvalificeret tekniker på Tarup campingcenter kan foretage gastest af campingvogne. Prisen er forholdsvis billig, og vi anbefaler alle kunder at få udført en gastest for campingvogne. Dette vil være med til at holde dig og din familie i sikkerhed, mens du bruger campingvognen.

Dette kan du gøre enten via mail: verksted@tarup.dk eller ringe til vor værkfører på tlf. nr. 6616 1818 – tryk 1 for værksted.

 

 

TARUP CAMPINGCENTER A/S benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og indsamle statistik omkring brugeradfærd. Når du fortsætter din færd på hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.